Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Turcan, după ce CCR a admis adoptarea bugetului fără dezbatere parlamentară: Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgență absolută

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a reacționat după ce Curtea Constituțională a respins conflictul dintre Parlament și Guvern privind adoptarea bugetului pe anul în curs prin angajarea răspunderii. Turcan spune că măsura a fost o „urgență absolută”, iar Guvernul Orban și-a pus mandatul pe masă „pentru binele țării”.

”Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat sunt constituționale! Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgență absolută, pentru ca țara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situație excepțională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr.500/2002 privind finanțele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie și să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie. În mai puțin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante și și-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020”, a declarat Raluca Turcan.

Liberala a mai explicat că este pentru prima dată în ultimii ani când autoritățile locale au putut să-și construiască bugetele locale și să-și programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului.

„Am oferit stabilitate și predictibilitate economică țării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro. A fost un demers constituțional, corect și curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele țării, iar CCR a confirmat că am procedat corect!”, a mai punctat ea.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW