Tuesday, May 18, 2021
Jurnalism corect


Turcan, despre PSD: La guvernare i-am văzut, în opoziție o să auzim foarte multe

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 11 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Raluca Turcan a răspuns, miercuri, declarației făcute de PSD, potrivit căreia dacă aceștia ar fi fost în continuare la guvernare, deficitul bugetar nu ar fi depășit 3% până la sfârșitul anului.

„Cert este că noi am fost învestiți în data de 4 noiembrie și la final de octombrie deficitul era de 3%. Despre ce vorbim? Și mai erau trei luni, în condițiile în care la final de an cheltuielile întotdeauna se adună și când se trage linie deficitul crește mai mult în ultimele trei luni ale anului. Orice om rațional își dă seama că sunt niște minciuni. La guvernare i-am văzut, în opoziție o să auzim foarte multe”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, la Digi24.

Vicepremierul a precizat că PSD a „încurcat guvernul” făcând aluzie la faptul că poate aceștia au comentat pachetul de legi al Franței.

„Această reacție a PSD e superficială, pentru că, în mod evident, astăzi a fost o știre că în Franța există un pachet de legi foarte contestate prin care se crește vârsta de pensionare la 70%. Cel mai probabil cei din PSD au văzut titlul și au încurcat guvernul, nu și-au dat seama că guvernul României nu face lucrul acesta”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan susține că acolo unde există un deficit de forță muncă major, oamenii să poată opta să lucreze în continuare.

„Declarația premierului Orban e una rațională și care pe fond apare în mintea multor persoane. În condițiile în care, din nefericire, foarte mulți tineri pleacă, avem un deficit de forță de muncă tânără. Aceștia plecând, existând pensionarea la 63-65 de ani și posibilitatea prelungirii doar prin decizie a consiliului de administrație sau a inspectoratului în cazul profesorilor, atunci poate că ar fi firesc dacă vrei să optezi să lucrezi mai mult să poți să o faci, să-ți permită legea. Nu e o chestiune dramatică, nu e nimic care să vină cu forța. Este ceva care să permită ca acolo unde există un deficit de forță de muncă major, oameni cu experiență pentru care statul a investit, să poată să opteze să lucreze”, a mai spus vicepremierul PNL.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW