Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Turcan, despre amendarea președintelui de către CNCD: Instituția este profund politizată

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 20 mai 2020 Etichete: , , ,

Vicepremierul Raluca Turcan spune că decizia CNCD prin care președintele Klaus Iohannis a fost amendat pentru declarațiile privind autonomia Ținutului Secuiesc demonstrează că instituția este profund politizată.

„Decizia CNCD de azi privind unele afirmații ale Președintelui Klaus Iohannis este revoltătoare și demonstrează, din nou, că instituția este profund politizată. Faptul că PSD a salutat imediat hotărârea arată existența unei complicități între partid și consiliu, precum și că instituția este folosită în lupta politică pentru a influența opinia publică. De asemenea, asistăm la o încercare eșuată și jalnică de intimidare a Președintelui Klaus Iohannis. Nu este pentru prima dată când majoritatea politizată din Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării încearcă să îl cenzureze pe Președintele României”, a scris Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Turcan a mai adăugat că este inacceptabil că CNCD „nu a avut nicio problemă cu declarații extrem de grave și discriminatoare ale unor membri PSD la adresa Președintelui României (sesizări soluționate tot azi), considerând că acele afirmații se încadrează în limita libertății de exprimare„.

Vicepremierul mai spune că, prin aceste practici, CNCD „nu face altceva decât să își aducă grave prejudicii de imagine și să își încalce propriul statut, care menționează că instituția este autonomă”.

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)  cu suma de 5.000 de lei pentru declarațiile privind autonomia Ținutului Secuiesc și Ardealul dat ungurilor, constatând că acestea constituie discriminare și încalcă dreptul la demnitate de apartenență etică/națională.

Pe 29 aprilie, Klaus Iohannis s-a pronunțat categoric împotriva proiectului de autonomie maghiară și a atacat în termeni duri Partidul Social Democrat pe motiv ar ajuta UDMR să treacă legea prin Parlament.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW