Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Tur doi în alegerile prezidențiale din Turcia. Recep Tayyip Erdogan, pe prima poziție în primul tur

By news.ro , in Stirile zilei , at 15 mai 2023 Etichete: , ,

Turcia va avea al doilea tur de scrutin la 28 mai, indică datele după procesarea a 99% dintre sută dintre voturi. În acest moment, președintele în exercițiu, Recep Tayyip Erdogan, înregistrează 49,3% dintre voturi, în vreme ce candidatul opoziției, Kemal Kilicdaroglu, a obținut aroximativ 45%.

Ultranaţionalistul Sinan Ogan care are în acest moment 5,2% dintre voturi, ar putea înclina balanţa în al doilea tur de scrutin.

Erdogan: Suntem detaşat în frunte

Erdogan a afirmat într-un discurs că are un avans de peste două milioane de voturi faţă de rivalul său.

„Ţara noastră a încheiat cu succes o altă sărbătoare a democraţiei cu alegerile din 14 mai. Deşi rezultatele finale încă nu se ştiu, noi suntem detaşat în frunte. Se înţelege că va dura ceva mai mult timp atât aflarea rezultatelor neoficiale ale voturilor interne, cât şi numărarea voturilor din străinătate. Noi nu suntem ca aceia care au încercat încă o dată să înşele naţiunea, eventual pentru ultima oară, descriind tabloul pe care îl cunosc drept „suntem în faţă”. A fost o rată record de prezenţă la vot. Ca în nicio altă ţară din lume. A fost una dintre alegerile cu cea mai mare prezenţă la vot din istoria noastră. Am încheiat acest scutin fără incidente regretabile de remarcat”, a spus Erdogan, potrivit Haberturk.

Kilicdaroglu: Vom câştiga cu siguranţă aceste alegeri

Kemal Kilicdaroglu a promis, într-un discurs, că va obţine victoria în turul doi.

Este plăcut că rata prezenţei la vot se apropie de 90 la sută şi că procesul continuă cu maturitate democratică. În ciuda tuturor calomniilor şi insultelor sale, Erdogan nu a obţinut rezultatul aşteptat. Nimeni nu ar trebui să se entuziasmeze că s-a terminat totul. Alegerile nu se câştigă de la balcon. Dacă naţiunea noastră spune să fie turul al doilea, aşa să fie. Vom câştiga cu siguranţă aceste alegeri în turul doi. Toată lumea va vedea asta. Erdogan nu a reuşit să obţină votul de încredere aşteptat din partea poporului. Peste 50 la sută vor schimbarea”, a spus Kilicdaroglu.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW