Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tunuri antigrindină și avioane pentru sporirea precipitațiilor, cumpărate din fonduri UE. Investiția se ridică la 125 de milioane de euro

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Guvernul a adoptat joi, 8 septembrie, un pachet de măsuri prin care este asigurată finanțarea europeană a unor proiecte de investiții în mai multe domenii, printre care transport, apă și canalizare, managementul riscului sau sănătate. Marcel Boloș a menționat că a fost inclus un proiect prin care se urmărește achiziția unor tunuri antigrindină și a unor avioane dotate cu echipamente pentru „creșterea frecvenței precipitațiilor”, în valoare de 125 de milioane de euro.

Documentația necesară pentru aceste echipamente este în curs de elaborare, se vor derula procedurile de rigoare după ce vom avea formalitățile puse la punct, începând de anul viitor să putem avea aceste echipamente necesare. Sunt o soluție la combaterea riscului de secetă”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, la finalul ședinței de Guvern de joi.

Un alt proiect pentru care s-a asigurat finanțare europeană în urma mecanismului aprobat de Guvern este dotarea Departamentului pentru Situații de Urgență cu 1.200 de ambulanțe, cu un buget estimat la 250 de milioane de euro.

Pachetul de măsuri are în vedere „operaționalizarea unei treimi din bugetul alocat politicii de coeziune”, respectiv 16 miliarde de euro.

Dintre aceștia, 9,2 miliarde de euro sunt alocați Transporturilor, 3 miliarde de euro sunt alocați în infrastructura de apă și canalizare, 2,9 miliarde de euro sunt alocați infrastructurii din sănătate și 500 de euro pentru managementul riscului.

Discutăm de 600 de km de autostradă pentru care am asigurat continuitatea implementării și asigurării finanțării din fonduri europene, apreciem că există de asemenea o perioadă în care operaționalizăm bugetul pentru politica de coeziune și avem timpul necesar pentru implementarea și pregătirea proiectelor, inclusiv în ceea ce privește documentațiile tehnico-economice”, a precizat Marcel Boloș.

Concret, au fost incluse proiectele Autostrăzii Sibiu-Pitești (122 de kilometri, 2,3 miliarde de euro), Autostrăzii Transilvania (96 de kilometri, 1 miliard de euro), Autostrăzii Brașov-Bacău (180 de kilometri, 2,4 miliarde de euro), o parte din proiectul A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț și Autostrada de Centură a Bucureștiului.

Guvernul României acordă în continuare atenție deosebită componentei de dezvoltare a infrastructurii, pentru că înseamnă dezvoltarea României pe termen lung, implementarea unor proiecte de importanță strategică pentru dezvoltarea României și e foarte important ca aceste proiecte foarte complexe să nu fie întrerupte, ci să avem continuitate, astfel încât, din lecțiile învățate din perioadele recente (…) să fim în măsură ca de această dată, în timp corespunzător și cu o calitate a proiectelor care este necesară pentru standardele europene de implementare, să le putem duce la bun sfârșit”, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/tunuri-antigrindina-si-avioane-pentru-sporirea-precipitatiilor-cumparate-din-fonduri-ue-investitia-se-ridica-la-125-de-milioane-de-euro/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/tunuri-antigrindina-si-avioane-pentru-sporirea-precipitatiilor-cumparate-din-fonduri-ue-investitia-se-ridica-la-125-de-milioane-de-euro/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *