Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Tunelul de acces în Salina Praid a fost inundat. Aproximativ 1.000 de turişti au fost scoşi cu autobuzele

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 iulie 2022

Un incident a avut loc, sâmbătă, la Salina Praid, unde tunelul de acces a fost inundat de un izvor natural. Aproximativ 1.000 de turişti care se aflau la acel moment în salină au fost scoşi cu autobuzele, după ce iniţial transportul către suprafaţă a fost întrerupt pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran.

Bogdan Colceriu, ofiţer în cadrul Inspectoratului judeţean de Jandarmi Harghita, a declarat la Digi 24 că ”în urma inundării tunelului de acces în salină, de către un izvor natural, transportul turiştilor către suprafaţă a fost întrerupt temporar, pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran”.

”În salină, la acel moment se aflau aproximativ 1.000 de turişti, aceltia fiind evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuze care au circulat la interval de 30 de minute. În salină au fost întrerupte alimentarea cu apă a băilor şi a unităţilor economice precum şi a internetului. La faţa locului au intervenit doi jandarmi din cadrul postului de jandarmi Staţiune Balneo-Climaterică Praid dar şi doi elevi de la şcoala de Jandarmi Fălticeni, care se aflau în practică la acest post, a mai spus ofiţerul.

El a precizat că aceştia au coborât în salină pentru a vorbi cu turiştii şi pentru a-i calma, pentru a fi transportaţi la suprafaţă în siguranţă.

Ofiţerul a mai spus că echipele de intervenie au intervenit imediat pentru a opri debitul apei în canalul de acces iar turiştii au fost informaţi ulterior despre eveniment.

”Nu au fost evenimente grave sau ieşite din comun care să ducă la punerea în pericol a vieţii acestora. Toţi cei 1.000 de turişti au fost scoşi la suprafaţă în siguranţă şi nu există alte probleme. Momentan se lucrează la remedierea situaţiei, urmând ca salina să reintre în funcţiune imediat ce problema este remediată”, a mai spus Bogdan Colceriu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW