Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Tudorel Toader spune că a fost nevoit să își dea demisia pentru că a refuzat să dea OUG privind amnistia și grațierea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 22 august 2019 Etichete: , , ,

La patru luni după ce a fost dat afară din Guvern, Tudorel Toader spune acum că motivul pentru care a fost nevoit să demisioneze este refuzul său de a da Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea. 

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Justiției enumeră ordonanțele pe care a refuzat să le dea, acesta fiind și motivul pentru care Liviu Dragnea a făcut presiuni pentru ca acesta să își dea demisia.

 • OUG privind amnistia și grațierea;
 • OUG pentru modificarea Codului penal;
 • OUG pentru modificarea Codului de procedura penală;.
 • OUG pentru contestarea hotărârilor pronunțate de către ICCJ în completele de 5 judecători.

„O simplă constatare! Apreciem decizia de respingere a proiectului de Lege privind amnistia și grațierea, proiect care a”stat” în Parlament din ianuarie 2017( când la MJ era Fl. Iordache), așteptându-și momentul favorabil. Exprim convingerea faptului că a devenit și mai simplu de înțeles, refuzul meu, în calitate de Ministru al Justiției, de a promova OUG privind amnistia și grațierea, împotrivă tuturor presiunilor care au existat. Politică penală este apanajul legiuitorului !”, a scris Toader, pe pagina sa de Facebook.

Precizările fostului ministru al Justitiției vin după ce, miercuri, la ședința Coaliției PSD -ALDE s-a decis respingerea proiectului de lege privind aministia și grațierea.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW