Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Tudorel Toader: Nu îmi este aplicabilă modificarea Legii educației, referitoare la numărul mandatelor de rector

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , ,

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, susține că modificările aduse de social-democrați la Legea educației referitoare la numărul mandatelor de Rector nu îi sunt aplicabile.

„O simplă precizare !

Nu îmi este aplicabilă modificarea Legii educației, referitoare la numărul mandatelor de Rector !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Amendamentul depus de senatorul PSD, Liviu Pop, la Legea Educației a fost votat, marți, în Senat. Printre modificări se regăsește și aceea conform căreia rectorii universităților pot obține câte mandate vor, față de două, câte sunt prevăzute în prezent.

USR critică modificările aduse de social-democrați la Legea educației

Uniunea Salvați România critică modificările aduse de social-democrați la Legea Educației prin care rectorii universităților pot rămâne în funcție pe viață, prin eliminarea condiției de a ocupa mai mult de două mandate complete în aceeași universitate.

„După ce a slujit infractorii din PSD și a modificat legile justiției, fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a primit răsplata din partea PSD: poate fi rector pe viață la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Amendamentul PSD la legea Educației a fost votat, ieri, în Senat. Rectorii pot să rămână în funcții pe viață deoarece a fost eliminată condiția să nu mai ocupe mai mult de două mandate complete în aceeași universitate”, scrie USR pe pagina de Facebook a partidului.

Potrivit sursei citate, partidele vechi susțin feudalizarea universităților.

„USR susține depolitizarea Educației și scoaterea influenței politice din universități. În aprilie 2019, parlamentarii USR Cristina Iurisniti și Vlad Alexandrescu au depus un proiect de lege care propunea limitarea mandatelor rectorilor și decanilor la maximum două, cu scopul de a crește integritatea și transparența academică. Însă propunerea a fost respinsă pentru că partidele vechi susțin feudalizarea universităților.

Noi rămânem consecvenți valorilor noastre”, mai scrie USR.

Astfel, USR a decis să depună din nou proiectul legislativ referitor la limitarea mandatelor rectorilor și decanilor la maxim două și care prevede o pondere de 25% pentru studenți din numărul total de electori în cadrul alegerii rectorilor.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *