Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Tudorel Toader a dezvăluit o prevedere legată de Legea recursului compensatoriu: Cum pot fi eliberați mult mai mulți deținuți

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Fostul ministru al justiției, Tudorel Toader, a postat un mesaj pe contul său de socializare în care vorbește despre o prevedere pe care nu multe persoane o cunosc legată de Legea recursului compensatoriu, prin care pot fi eliberați mult mai mulți deținuți decât ar fi îndreptățiți.

Așadar, în cazul în care există o singură celulă dintr-un pavilion care nu îndeplinește standardele CEDO, atunci se consideră că toate celulele sunt la fel, iar deținuții respectivi pot fi eliberați, chiar dacă aceștia stau în condiții corespunzătoare.

„Se știe că CSM a propus că cele 3 zile, la 30 de zile executate, să fie considerate ca executate. Se știe că în loc de 3 zile, Parlamentul a mărit numărul la 6 zile. Ce NU SE ȘTIE știe este faptul că dacă o singură celulă dintr-un pavilion nu îndeplinește standardele CEDO, atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc standardele, artificiu prin care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu și pentru cei deținuți în condiții corespunzătoare!”, a scris Tudorel Toader.

Tudorel Toader se apără de ideea că ar avea vreo responsabilitate de Legea privind recursul compensatoriu.

„Prin documente voi demonstra faptul că Legea privind recursul compensatoriu a fost promovată anterior preluării portofolilui de la MJ, faptul că în procedura parlamentară am dat aviz negativ și faptul că în controlul de constituționalitate am susținut neconstituționalitatea proiectului de lege!”, spune acesta.

Tudorel Toader a fost criticat după ce, prin Legea recursului compensatoriu, au fost eliberați mii de deținuți, unii foarte periculoși. Unii dintre ei au recidivat.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW