Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Trupul tânărului dispărut în mare, la Eforie Nord, a fost adus la mal de valuri/Un alt bărbat este căutat de autorități

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 20 august 2023 Etichete: , ,

Trupul turistului dispărut în valuri la Eforie Nord a fost găsit. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU)este a șasea persoană care și-a pierdut viața în această săptămână, înecată în Marea Neagră. Tânărul care a fost luat de valuri la Eforie Nord, vineri, ar fi încercat să salveze un copil de la înec.

Un alt bărbat, dispărut în valuri la Vama Veche, vineri seara, este căutat în continuare de autorități. Săptămâna trecută, steagul roșu a fost arborat pe toate plajele de pe litoralul românesc, însă, salvamarii au dus „lupte corp la corp” cu turiștii supărați că nu se pot scălda în Marea Neagră, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Unii dintre salvamari au fost agresați de unii turiști recalcitranți, aflați acum sun control judiciar.

La acest moment, este arborat steagul galben pe plajele de pe litoralul românesc, ceea ce înseamnă că înotul este permis doar profesioniștilor, potrivit Agenției  Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM)

De la debutul sezonului estival 2023, 18 persoane au murit înecate în Marea Neagră.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență(IGSU) face un apel la cetățeni, să se informeze asupra condițiilor de înot, astfel încât să nu-și pună viața în pericol.

„Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, transmite IGSU.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii