Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Trump sugerează că agenţii FBI au plantat probe în reşedinţa sa din Florida

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 10 august 2022

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat că agenții FBI care i-au percheziționat în cursul zilei de ieri casa din Florida au plantat dovezi. Ieri, FBI a făcut percheziții la Mar-a-Lago, reședința fostului președinte american din Palm Beach, Florida, anchetatorii căutând documente, inclusiv clasificate, ce ar fi fost luate de Trump în timpul mandatului de la Casa Albă. 

Trump a scris, miercuri dimineață, pe site-ul său de socializare, Truth Social, și a criticat percheziția la reședința sa din Florida, unde agenții FBI ar fi confiscat o duzină de cutii în cadrul unei anchete privind gestionarea documentelor prezidențiale.

„FBI și alte persoane din guvernul federal nu ar fi permis nimănui, inclusiv avocaților mei, să se apropie de zonele care au fost scotocite și altfel cercetate în timpul raidului de la Mar-a-Lago”, a scris Trump.

„Toată lumea a fost rugată să părăsească incinta, au vrut să fie lăsați singuri, fără martori care să vadă ce făceau sau ce luau. Sperăm că nu „plantau”. De ce au insistat PUTERNIC ca nimeni să nu-i privească, toată lumea să iasă afară? Obama și Clinton nu au fost niciodată percheziționați, în ciuda unor mari dispute!”, a adăugat fostul locatar de la Casa Albă.

FBI a făcut percheziții marți, 9 august, la Mar-a-Lago, reședința fostului președinte american, Donald Trump, din Palm Beach, Florida, relatează CNN. Anchetatorii au căutat documente, inclusiv clasificate, ce ar fi fost luate de Trump în timpul mandatului de la Casa Albă.

Trump, așteptat să își anunțe candidatura pentru un nou mandat de președinte al SUA, pentru alegerile din 2024, a transmis că agenții FBI i-au verificat inclusiv seiful din reședința Mar-a-Lago.

„Casa mea frumoasă, Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, se află sub asediu, este o razie, este ocupată de un grup mare de agenți FBI”, a fost reacția fostului președinte SUA.

Agenții FBI au căutat în birourile lui Donald Trump și în camerele personale ale acestuia, ridicând o serie de documente și mai multe cutii.

„Scopul percheziției a fost, din câte am înțeles, ca Arhivele Naționale să verifice (…) dacă Donald Trump deține documente”, a spus și Eric Trump, fiul omului de afaceri.

Înainte de percheziția FBI, Arhivele Naționale ale SUA au recuperat de la Mar-a-Lago cel puțin 15 cutii în care erau documente de la Casa Albă, inclusiv documente clasificate.

Foto: Donald J Trump/ Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *