Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Trump reacționează la atacul iranian: Niciun american nu a avut de suferit/Iranul dă înapoi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a ieșit într-o conferință de presă după atacul celor două baze ale armatei americane din Irak și a declarat că niciun om nu a avut de suferit, pagubele materialele fiind minime. 

„Niciun american nu a avut de suferit în atacul de noaptea trecută. Nu am pierdut niciun om. Toți soldații noștri sunt în siguranță, pagubele materiale au fost minime. Iranul dă înapoi. Este un lucru bun pentru toată lumea. Nu s-au pierdut deloc vieți.

Vreau să salut și să laud curajul militarilor americani. Statele care au tolerat Iran-ul până acum trebuie să știe că zilele acelea au trecut.

Iranul e o amenințare pentru lumea civilizată. Nu vom mai permite. Săptămâna trecută am acționat decisiv împotriva unui terorist care punea în pericol viața multor oameni. (…) Iranul nu mai poate amenința viețile americanilor. SUA au decis să impună noi sancțiuni economice la adresa Iranului care vor rămâne valabile până când regimul își va schimba abordarea.(…)

Avem în fabricație rachete supersonice. Asta nu înseamnă că vrem să le folosim. Nu le vom folosi”, a declarat președintele american Donald Trump.

Două baze americane din Irak au fost lovite, marți noaptea, de cel puțin 15 de rachete, potrivit CNN. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite ar fi balistice. Teheranul a revendicat atacul motivându-l ca fiind o răzbunare pentru uciderea generalului Qasem Soleimani.

Știre în curs de actualizare.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW