Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Trump ameninţă că va trimite soldați înarmați pe străzi pentru a opri protestele violente

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că va trimite pe străzi mii de soldați înarmați și forțe de ordine pentru a oprit violențele din Washington. Oficialul a mai spus că va face același lucru și în alte orașe, dacă primarii și guvernatorii nu reușesc să recâștige controlul asupra străzilor.

“Primarii şi guvernatorii trebuie să instituie o prezenţă copleşitoare a forţelor de ordine, până când violenţele vor fi oprite. Dacă un oraş sau un  stat refuză să ia măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi bunurile locuitorilor lor, atunci voi desfăşura armata SUA şi voi rezolva rapid problema în locul lor”, a declarat Trump din grădina Casei Albe, în timp ce protestatarii erau dispersaţi cu gaze lacrimogene, conform News.ro.

Manifestațiile violente au pornit atunci când un bărbat afro-american, pe nume George Floyd, a murit după ce a fost imobilizat de un poliţist, care s-a așezat cu genunchiul pe pe gâtul său. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare – Derek Chauvin, cel care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute. Polițistul este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luni, iar o filmare îl arată respirând greu în timp ce un polițist alb apasă cu genunchiul pe gâtul lui.

Imagini din timpul protestelor se pot vedea AICI.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/trump-ameninta-ca-va-trimite-soldati-inarmati-pe-strazi-pentru/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW