Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Trump ameninţă că va trimite soldați înarmați pe străzi pentru a opri protestele violente

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că va trimite pe străzi mii de soldați înarmați și forțe de ordine pentru a oprit violențele din Washington. Oficialul a mai spus că va face același lucru și în alte orașe, dacă primarii și guvernatorii nu reușesc să recâștige controlul asupra străzilor.

“Primarii şi guvernatorii trebuie să instituie o prezenţă copleşitoare a forţelor de ordine, până când violenţele vor fi oprite. Dacă un oraş sau un  stat refuză să ia măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi bunurile locuitorilor lor, atunci voi desfăşura armata SUA şi voi rezolva rapid problema în locul lor”, a declarat Trump din grădina Casei Albe, în timp ce protestatarii erau dispersaţi cu gaze lacrimogene, conform News.ro.

Manifestațiile violente au pornit atunci când un bărbat afro-american, pe nume George Floyd, a murit după ce a fost imobilizat de un poliţist, care s-a așezat cu genunchiul pe pe gâtul său. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare – Derek Chauvin, cel care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute. Polițistul este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luni, iar o filmare îl arată respirând greu în timp ce un polițist alb apasă cu genunchiul pe gâtul lui.

Imagini din timpul protestelor se pot vedea AICI.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW