Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din Iowa

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 16 ianuarie 2024 Etichete:

Donald Trump a câștigat luni seară alegerile primare din statul Iowa, în prima etapă a competiției din Partidul Republican pentru alegerile prezidențiale din 2024. Pe locul al doilea în Iowa a fost guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, depășind fosta ambasadoare la ONU, Nikky Haley, chiar dacă aceasta părea să fie în plină ascensiune.

Potrivit News, fostul președinte în vârstă de 77 de ani a obținut victorie în Iowa, întărindu-şi argumentul că nominalizarea sa drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie este o concluzie de la sine înţeleasă, având în vedere avansul său masiv în sondajele naţionale.

„MULŢUMESC IOWA, VĂ IUBESC PE TOŢI!!!”. a scris Trump cu litere mari pe platforma sa socială, Truth Social.

Cu 95% din voturile aşteptate deja numărate, Trump avea 51%, în timp ce DeSantis avea 21%, iar Haley 19%. Antreprenorul Vivek Ramaswamy, unul dintre cei cinci candidaţi din Partidul Republican care au concurat în Iowa, și-a încheiat campania după ce a obținut puțin sub 8% din voturi. Într-un discurs adresat susținătorilor săi, el a anunțat că îl va susține pe Trump.

Performanţa lui Trump reflectă popularitatea sa în rândul alegătorilor republicani – chiar şi după două încercări de destituire, după implicarea sa în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului şi după cele 91 de acuzaţii penale cu care s-a ales pentru că a încercat să anuleze alegerile din 2020, a păstrat documente clasificate după ce a plecat de la Casa Albă şi a falsificat înregistrări fiscale legate de plăţile contra tăcere către o vedetă porno.

Aproape două treimi dintre participanţii la adunările electorale din Iowa sunt de acord cu afirmaţiile sale false despre frauda electorală din 2020, spunând că nu cred că Biden a câştigat în mod legitim preşedinţia, iar mai mult de 60% au spus că Trump ar fi în continuare apt să servească în calitate de preşedinte, chiar dacă ar fi condamnat pentru o infracţiune.

 

Foto:  Donald Trump/ Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW