Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Tribunalul București decide dacă ridică sechestrul de pe bunurile și conturile lui Iulian Dumitrescu

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 februarie 2024 Etichete: , ,

Tribunalul București va emite o hotărâre în cursul zilei de marți referitoare la apelul făcut de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, împotriva sechestrului stabilit de procurorii DNA pe fondul acuzațiilor de luare de mită și fals în dosarul în care este inculpat.

Tribunalul București a decis să amâne pronunțarea într-un caz prezentat vineri, în care Iulian Dumitrescu a contestat sechestrarea, dispusă de DNA, a conturilor sale și a unei proprietăți imobiliare deținute de acesta.

Iulian Dumitrescu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, a făcut apel la Tribunalul București împotriva deciziei DNA de a-i sechestra bunurile, în contextul în care a fost deschisă urmărirea penală împotriva sa pentru acuzații de luare de mită și fals în declarații.

În cadrul anchetei privind acuzațiile de luare de mită, fals și complicitate la aceste delicte, procurorii DNA au aplicat măsuri asigurătorii pe conturile bancare ale lui Iulian Dumitrescu, ale surorii sale, Angelica Lambrea, și ale soțului acesteia, Daniel Lambrea. De asemenea, au fost sechestrate un imobil deținut de Iulian Dumitrescu și 19 proprietăți imobiliare ale celorlalți doi inculpați, considerați a fi complici la infracțiunile politicianului.

Iulian Dumitrescu, care a ocupat funcțiile de președinte al PNL Prahova și prim-vicepreședinte al PNL, este acuzat că, cu sprijinul cumnatului său, Daniel Lambrea, a solicitat, în noiembrie-decembrie 2022, de la un om de afaceri cumpărarea părților sociale deținute de Daniel Lambrea într-o firmă, la un preț mult mai mare decât valoarea lor reală, ca parte a îndeplinirii responsabilităților sale în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova. Până pe 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor doi complici, ar fi primit un total de 16.210.000 lei.

La momentul solicitării, o dintre companiile omului de afaceri era implicată într-un contract în curs cu Consiliul Județean Prahova, și după cumpărarea firmei de la Lambrea, acesteia i-a fost acordat un alt contract de lucrări, având ca beneficiar CJ Prahova.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Prahova este suspectat că nu a inclus, în trei dintre declarațiile sale de avere, sume semnificative de bani, folosiți în mare parte pentru vacanțe în străinătate și achiziționarea de bunuri de lux din afara țării, școlarizare într-un liceu privat, lecții de tenis și chiria pentru un apartament într-un ansamblu rezidențial de înaltă clasă.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW