Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Tribunalul București continuă, miercuri, audierile în dosarul fostului primar Marian Vanghelie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Magistrații Tribunalului București continuă, miercuri, audierile în dosarul în care fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată fiind acuzat că, în perioada în care era primar, ar fi primit foloase necuvenite de peste 30 de milioane de euro. În luna martie judecătorii au stabilit doar parțial cererea de probe a persoanelor judecate în dosar.

„Încuviinţează reaudierea inculpaţilor. Încuviinţează reaudierea următorilor martori: Baltă Gheorghe, Grigoriu Ion, Bodea Tiberiu, Dumitru Elena, Eftimie Maria, Dinuţ Daniel- Nicolae, Dinu Mariana, Apreotesei Viorel, Păun Marius, Ţene Victor, Anghel Elena- Liliana, Căldare Lăcrămioara, Plăiaşu Ionela, Popescu Ion, Disăgilă Nicoleta- Isabelam Mirea Octavian, Ştefan Maria, Lupeanu Iulian.

În temeiul dispoziţiilor art. 100 pct. 4 CPP, respinge ca nefiind relevantă, în raport de obiectul probaţiunii în cauză, proba testimonială solicitată de inculpatul Vanghelie Marian Daniel, în sensul audierii tuturor membrilor comisiilor care au analizat ofertele, cât şi a membrilor din comisiile de licitaţii, cu referire la contractele presupus încheiate şi implementate în mod abuziv în numele Primăriei Sectorului 5 Bucureşti.

În ceea ce priveşte solicitarea inculpatului Vanghelie Marian Daniel de efectuare a două expertize judiciare, una contabilă şi cealaltă tehnică în construcţii, prorogă discutarea utilităţii acestora după audierea martorilor.

În temeiul dispoziţiilor art. 100 pct. 4 CPP, respinge ca nefiind utilă cauzei, solicitarea de efectuare a unei expertize contabile formulată de inculpata Ciocan Laura. În temeiul dispoziţiilor art. 100 pct. 4 CPP, respinge ca nefiind utilă cauzei, solicitarea de efectuare a unei expertize contabile formulată de inculpata Ciocan Laura.

În temeiul dispoziţiilor art. 100 pct. 4 CPP, respinge ca nefiind relevantă, solicitarea Ministerului Public de efectuare a testului poligraf faţă de inculpaţii Ciocan Laura şi Ciocan Sorin- Ştefan. Dispune citarea primilor trei martori pentru termenul de judecată din data de 03.04.2019 (Baltă Gheorghe, Grigoriu Ion, Bodea Tiberiu ). Cu drept de apel odată cu fondul.”, a stabilit în luna martie judecătorul de caz.

Marian Vanghelie, trimis în judecată

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, alături de vărul său, Mircea Sorin Niculae, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, acuzat de șapte infracțiuni de complicitate la luare de mită și șapte infracțiuni de spălare de bani, de Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan și de omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2006-2014, Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, a solicitat și primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în valoare de aproximativ 30.403.000, fiind ajutat de Mircea Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan.

„Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, susţin procurorii.

Mai exact, procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că foloasele necuvenite, solicitate și primite de fostul primar de la omul de afaceri au constat în:

-predarea de sume de bani lichizi;

-încheierea și executarea unor contracte, nejustificate din punct de vedere economic, cu societăți comerciale controlate de către Vanghelie ori în legătură cu care acesta avea un interes personal;

-cedarea părților sociale și, implicit, a patrimoniului, unei societăți comerciale către persoane indicate de Vanghelie;

-transferul dreptului de proprietate asupra a două vile către o persoană indicată de Vanghelie;

-oferirea de bunuri de valoare (ceasuri);

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW