Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Tribunalul București a anulat deciziile congresului la care George Simion a fost ales șeful partidului AUR

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 24 iunie 2023 Etichete: , , , , ,

Deputatul Ciprian Ciubuc, cel care a fost exclus din partidul AUR  din cauza unui scandal intern, iscat ca urmare a modului în care s-a desfășurat Congresul Extraordinar al acestei formațiuni politice, a anunțat că Tribunalul București a anulat toate deciziile politice luate în cadrul acestui eveniment politic, inclusiv procesul verbal prin care se atestă că George Simion a fost ales președintele AUR. Decizia instanței nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.

„Toate rezultatele congresului Partidului A.U.R. au fost validate prin acest Procesul – Verbal din data de 27 martie 2023, fapt care răstoarnă în cadrul partidului absolut toate alegerile: de la alegerea Președintelui, George Nicolae Simion, până la alegere componenței Consiliului Național de Conducere și a Biroului Național de Conducere.

Asta e o lovitură de bumerang față de partidul care m- a repudiat fără drept de apărare pentru că am îndrăznit în data de 29 martie 2022 să fac un live pe facebook prin care oamenii cu care am intrat în contact din țară și din diasporă, care erau membrii A.U.R., au avut curajul să expună adevăruri extrem de dureroase și de grave”, a precizat deputatul Ciprian Ciubuc.

Partidul AUR, lăudat de ambasadorul rus de la București

În ultima perioadă, AUR a fost din nou în miezul unor scandaluri. Mai mulți parlamentari AUR, inclusiv George Simion, au fost sancționați deoarece nu au respectat ședinele Parlamentului, iar unii dintre simpatizanții acestei formațiuni politice sunt anchetați de Poliție, deoarece au tulburat ordinea și liniștea publică, cu prilejuL unor proteste de la începutul lunii mai ac, informează Jandarmeria Română. Mai multe detalii puteți citi aici.

Recent, George Simion a fost lăudat de ambasadorul rus la București în presa de stat de la Moscova.

„La ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor a reușit să treacă pe neașteptate pragul parlamentar. În timp ce în cercurile politice ale României deja se discută deschis despre necesitatea de supunere în fața voinței noului hegemon neo-colonial – Statele Unite, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși într-un mod foarte ciudat, ‘unionist român’, așa cum este adesea numit”, a subliniat ambsadorul Kuzmin într-un  interviu acordat agenției  TASS.

Reprezentanții AUR nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere, până la postarea acestei informații.

CITEȘTE ȘI:  Protestele AUR, între campanie electorală și propagandă-ANALIZĂ

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW