Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Trenuri Intercity pe rutele Brașov-București și București-Constanța

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 noiembrie 2020

Dan Costescu, directorul general al CFR Călători, a anunțat lansarea a două noi trenuri Intercity, Tomis Expres și Ștefan Cel Mare Expres. Traseul dintre Brașov și Constanța ar urma să dureze 4 ore și 20 de minute, față de 5 ore și 20 de minute, cât este în prezent.

Tomis Expres ar urma să facă legătura între Brașov și București, traseu ce ar urma să fie parcurs în 2 ore și 7 minute.

Ștefan Cel Mare Expres, trenul Intercity ce ar urma să facă legătura între București și Constanța, va parcurge distanța dintre cele două orașe într-o oră și 58 de minute.

Astfel, traseul dintre Brașov și Constanța ar urma să fie parcurs în 4 ore și 20 de minute.

Directorul CFR Călători a precizat că trenurile vor avea vagoane modernizate de clasa I și a II-a, dotate cu prize, aer condiționat, toalete ecologice și vagoane restaurant.

Fără trenuri INTERCITY un operator european practic nu există!

Aceasta a fost declarația când am preluat CFR Călători la începutul acestui an. Ceea ce ne-am propus atunci, s-a materializat în noul mers al trenurilor unde Tomis Expres si Ștefan Cel Mare Expres respecta atât condițiile de viteza cât si cele de confort impuse trenurilor IC.

De exemplu Tomis, cu mers de Intercity, va face intre Brașov si Bucuresti doar 2:07 ore, mai puțin cu 44 de minute !!! decât trenul de acum, pe care-l înlocuiește, iar intre Constanta și București a coborât de la 2:13 ore, sub pragul psihologic de 2 ore (1:58 ore).

In total călătoria intre munte si mare a scăzut cu exact o ora !! de la 5:20 la 4:20 ore.

Trenurile vor avea în compunere si vagoane restaurant, pe lângă vagoanele modernizate de clasa a I-a și a II-a, dotate cu prize, aer condiționat, toalete ecologice si uși semi/automate.

Le mulțumesc colegilor de la CFR Călători și de la Infrastructura pentru sprijinul acordat si speram ca împreună sa îmbunătățim cât mai curând acești timpi”, a scris Dan Costescu, pe Facebook.

Fără trenuri INTERCITY un operator european practic nu există!

Aceasta a fost declarația când am preluat CFR Călători…

Publicată de Dan M. Costescu pe Joi, 12 noiembrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW