Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Trenuri întârziate din cauza unor şine rupte în urma temperaturilor scăzute, în raza regionalelor CFR Iaşi, Braşov şi Craiova

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2024 Etichete: , , , ,

Circulația trenurilor în regiunile CFR Iași, Brașov și Craiova înregistrează întârzieri cauzate de șinele rupte din cauza temperaturilor extreme. Pe două segmente ale Regionalei Iași, Leșu Ilvei-Poiana Ilvei și Lunca Ilvei-Coșna, se aplică o restricție de viteză de 50 de kilometri pe oră.

Duminică dimineață, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a comunicat că traficul feroviar continuă să se desfășoare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a se semnala probleme semnificative în circulație.

”Menţionăm faptul că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopţii, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iaşi, Braşov şi Craiova) defecţiuni ale liniei CF (şine rupte) pe diferite secţiuni, iar circulaţia feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor. Personalul CFR SA a intervenit şi intervine operativ pentru remedierea acestor defecţiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, a arătat sursa citată.

Totodată, în zona SRCF Iași, restricția de viteză de 50 de kilometri pe oră rămâne în vigoare pe segmentul Leșu Ilvei-Poiana Ilvei și Lunca Ilvei-Coșna.

Pe tronsonul Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova), restricția de viteză de 30 de kilometri pe oră a fost eliminată.

Conform informațiilor furnizate de sursă, întârzierile înregistrate în traficul feroviar în această perioadă sunt generate de mai multe factori, precum restricțiile de viteză impuse în zonele afectate de condiții meteorologice nefavorabile, defecțiuni la materialul rulant, dificultăți în manevrarea macazelor (din cauza temperaturilor scăzute) sau probleme tehnice la linia de cale ferată, inclusiv șine rupte.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii