Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Trei zile de vaccinare non-stop în București: Maratonul începe vineri / Doritorii se pot inocula cu Pfizer, fără programare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 mai 2021

Primul maraton de vaccinare din București începe vineri, de la ora 16:00, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, unde doritorii se vor putea inocula fără programare cu serul Pfizer/BioNTech până luni. Programul liniilor de STB 104, 117, 178, 300, 313 și 368 a fost prelungit pe timpul nopții, pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. 

Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, și până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Națională din București are loc Maratonul de Vaccinare – Ediția București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din București sau alte localități, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Maratonul bucureștean include și Sala Palatului și cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech, și 1200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui număr crescut de persoane să se vaccineze”, a transmis Ministerul Culturii.

În plus, cei prezenți la maratonul vaccinării din Capitală vor avea parte zilnic și de un program cultural. Ministerul Culturii arată că un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu, ce va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, pe 9 mai, de Ziua Europei.

Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat și implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul Sars-CoV2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituții din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Națională a României, vom avea Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Centrul Național de Artă Tinerimea Română și Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *