Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Trei scrisori-capcană adresate misiunilor diplomatice ale Ucrainei în Spania, interceptate de polițiști

By news.ro , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2022 Etichete: , , ,

Poliţia spaniolă a interceptat încă trei scrisori-capcană care conţineau ochi de animale, adresate ambasadei Ucrainei din Madrid şi consulatelor acesteia din Barcelona şi Málaga, au declarat surse din poliţie apropiate anchetei, relatează The Guardian.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că o serie de ”pachete sângeroase” au fost trimise misiunilor sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-capcană a dost detonată la ambasada Ucrainei în Spania, iar poliţia a dezamorsat altele trimise, printre alţii, premierului Pedro Sánchez.

Personalul de securitate al serviciului poştal a detectat noile plicuri în timpul controlului de luni dimineaţă şi a alertat poliţia, au spus sursele. Poliţiştii nu au găsit în interior substanţe explozive sau inflamabile, au adăugat sursele.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit deja vineri un pachet cu ochi de animal despre care Ministerul spanion de Interne a precizat că avea o ştampilă străină, potrivit Reuters.

Dovezile din acel pachet împărtăşit cu serviciul poştal au ajutat personalul poştei să detecteze cel mai recent colet, au adăugat sursele din poliţie.

Sâmbătă, o sursă familiarizată cu investigaţia a declarat pentru Reuters că şase scrisori-capcană păreau că au fost expediate din oraşul nordic Valladolid.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a confirmat luni cele mai recente interceptări şi a spus că acum sunt cunoscute 21 de cazuri în care astfel de ameninţări au fost trimise misiunilor diplomatice din 12 ţări.

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii