Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Trei români din China au fost repatriați. O a patra persoană urmează să revină în România

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 1 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Trei navigatori români care se aflau pe vapoare în șantierele din China au fost repatriați, urmând ca al patrulea marinar să fie repatriat în curând.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, pe diferite șantiere din China se află peste 40 de marinari români.

O situaţie exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română, dacă a întreprins demersuri către agenţiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul şi locaţia din China în care se află navigatorii români, aşa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat. Situaţia în China se află sub control deocamdată, după cum raportează autorităţile. Se recomandă evitarea aeroporturilor din această ţară”, arată SLN, într-un mesaj postat pe Facebook.

Totodată, SLN transmite navigatorilor români care ajung în porturile chinezești să își ia un set de măsuri de protecție.

MAE şi Ambasada României din Beijing anunţă că deocamdată nu sunt restricţii la repatrieri decât din regiunea Hubei. OMS nu recomandă închiderea graniţelor Chinei. ITF recomandă companiilor de navigaţie care operează nave ce ajung în porturile chinezeşti un set de măsuri de protejare a navigatorilor”, a mai arătat SLN.

Conform ultimelor cifre transmise de Comisia Națională de Sănătate din China, 259 persoane au murit din cauza virusului ucigaș și alte 11.791 au fost infectate.

Primele îmbolnăviri din cauza coronavirusului au apărut acum o lună în China, iar în scurt timp infecția s-a răspândit și în Coreea de Sud, Thailanda și Japonia.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW