Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Trei români au încercat să intre în țară cu certificat și teste PCR false

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 21 decembrie 2021

Poliția de Frontieră anunță marți, 21 decembrie, că în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din Aeroportul Henri Coandă Bucureşti au depistat trei cetăţeni români care au prezentat două teste PCR false şi un certificat digital emis pe numele altei persoane, documente necesare pentru a nu intra în carantină la sosirea în România.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, luni, un român de 31 de ani care venea din Amsterdam, Olanda, a prezentat un certificat fals de vaccinare.

„În data de 20.12.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursa din direcţia Amsterdam, un cetăţean român în vârstă de 31 ani.

Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un certificat digital cu cod QR care atestă vaccinarea împotriva virusului SARS Cov-2, în vederea exceptării de la măsura carantinării, conform prevederilor legale în vigoare.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că certificatul digital prezentat este emis pe un alt nume şi nu îi aparţine persoanei care s-a prezentat la control, bărbatul recunoscând că certificatul aparţine tatălui acestuia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, urmând ca la final să fie luate măsurile legale care se impun”, conform sursei citate.

De asemenea, tot luni, alți doi români, în vârstă de 32, respectiv 33 de ani, care s-au întors în țară din Liverpool, Marea Britanie, au prezentat autorităţilor sanitare teste PCR pentru detecţia virusului SARS Cov-2, cu rezultat negativ, documentele fiind false.

„Ca urmare a faptului că au fost identificate neconcordanţe între data efectuării testelor şi data şi ora aterizării aeronavei în România, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că cele două teste PCR sunt false.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals informatic, la finalul cercetărilor urmând să fie luate măsuri conform prevederilor legale în vigoare”, conchide sursa citată.

Foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW