Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Trei proiecte pentru construirea de secții ATI pentru nou-născuți au fost aprobate prin PNRR, anunță Nicușor Dan

By news.ro , in Stirile zilei , at 16 august 2023

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că a fost aprobat finanţarea prin PNRR pentru trei proiecte importante depuse de Administraţia Spitalelor Bucureşti şi anume construirea unui corp de clădire pentru terapia intensivă neonatologie la Spitalul „Filantropia”, dezvoltarea secţiilor de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la spitatele „Malaxa” şi „Cantacuzino”.

„Ne-a fost aprobată finanţarea prin PNRR pentru trei proiecte importante depuse de Administraţia Spitalelor Bucureşti. Unul dintre ele vizează construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive neonatologie la Spitalul „Filantropia”, iar alte două – dezvoltarea secţiilor de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la spitalele „Malaxa” şi „Cantacuzino”. a Spitalul „Filantropia” se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienţilor critici nou-născuţi la 25 de paturi (de la 12 existente) prin construirea unei noi clădiri în partea de vest a unităţii. La spitalele „Malaxa” şi „Cantacuzino” se vor dezvolta secţiile de terapie intensivă pentru nou născuţi prin investiţii semnificative în echipamente medicale adecvate şi prin îmbunătăţirea programului de screening”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Edilul general a adăugat că în acest fel va fi sporuită calitatea îngrijirilor, tratamentelor şi vom contribui la siguranţa micilor pacienţi.

„Cele trei spitale fac parte din cele 19 unităţi din subordinea ASSMB, instituţie aflată în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu”, mai spune Dan.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW