Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Trei polițiști, implicați într-un dosar DIICOT de omor cu premeditare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 5 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Trei polițiști din Caraș Severin au intrat în atenția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), într-un dosar în care anchetatorii fac cercetări pentru tentativă de omor calificat și favorizarea făptuitorului, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, 5 noiembrie.

Dosarul are ca obiect constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

Trei persoane din Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, sunt acuzate că ar fi pus la punct un plan prin care să omoare o altă persoană, fiind sprijinite în acest sens de cei trei polițiști și un alt inculpat, potrivit DIICOT.

Procurorii susțin că, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, o persoană a fost urmărită și atacată în dreptul casei sale, fiind lovită în mod repetat cu pumnii, picioarele și o bâtă de baseball.

Ulterior, ar fi fost introdusă în portbagajul unei mașini și transportată pe malul Dunării, unde cele trei persoane din Moldova Nouă ar fi încercat să o înece, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Întrucât inculpații și-au dat seama că au fost alertate organele de poliție, aceștia au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și au reușit să fugă cu sprijinul unui al patrulea inculpat”, arată sursa citată.

Cei trei polițiști sunt acuzați că au întocmit „în mod fals fișa de intervenție” și că „au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului”, întrucât au atestat că era vorba de infracțiunea de lovire sau alte violențe, „faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile”, după cum arată anchetatorii.

Procurorii DIICOT au făcut 8 percheziții domiciliare pe 3 noiembrie și au dus cele 7 persoane implicate în dosar la audieri. Ulterior, pe 4 noiembrie, judecătorii au plasat doi dintre polițiști sub control judiciar, iar pe al treilea în arest preventiv.

Cu privire la cel de-al patrulea inculpat, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă. Împotriva soluției de respingere a propunerii de luare a măsurii arestului preventiv (3 inculpați), procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin au formulat contestație”, mai arată DIICOT.

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com