Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Trei ore de așteptare în vama Nădlac în contextul măsurilor de relaxare/ Peste 4.000 de persoane au intrat în țară în primele opt ore de la ridicarea restricțiilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 iunie 2020 Etichete: , ,

Numai în primele opt ore de la ridicarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus prin punctele de frontieră Nădlac I și Nădlac II-Autostradă au intrat în țară aproximativ 4.500 de persoane. Mai exact, una dintre măsurile de relaxare este aceea că persoanele care sosesc din țări precum Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria nu vor mai trebui să stea în izolare la domiciliu.

„În prezent, la Nădlac I sunt deschise la intrarea în ţară 6 artere de control, iar la Nădlac II-Autostradă 10 benzi (6 pentru turisme, 2 pentru autocare şi 2 pentru camioane), fiind folosită la maxim capacitatea permisă de infrastructura celor două puncte de trecere. În plus, pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc 20 de staţii mobile.

Reamintim că la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei (8 în regim internaţional pentru persoane, turisme şi camioane şi 3 pentru lucrătorii transfrontalieri), sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, anunță Poliția de Frontieră.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele completează o declaraţie pe proprie răspundere, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică efectuează triajul epidemiologic.

”În contextul măsurilor de relaxare, venim cu precizarea că  pentru persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz”, mai precizează sursa citată.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW