Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Trei medici, cadre didactice, au fost trimiși în judecată de DNA după ce ar fi fraudat examenul de specialitate

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 26 aprilie 2022

Patru medici stomatologi, dintre care trei cadre didactice la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost trimişi în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) Galaţi, într-un dosar legat de fraudarea examenului de specialitate la disciplina parodontologie, se arată într-un comunicat remis marți, 26 aprilie.

Potrivit procurorilor, este vorba de două cadre didactice de la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos” Galați” și un alt lector universitar din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, trimis în judecată în stare de libertate.

Concret, Cerasella Dorina Șincar, conferențiar universitar în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie – Universitatea „Dunărea de Jos” Galați a fost acuzată de trafic de influență, luare de mită și folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Alături de ea a mai fost trimisă în judecată Păunița Gina Grecu, asistent universitar la aceeași facultate, fiind acuzată de complicitate la trafic de influență și complicitate la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității.

Lectorul universitar Călin Caius Miuță, din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, este acuzat de dare de mită, în timp ce medicul stomatolog Andreea Zalimov este acuzată de cumpărare de influență.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit DNA, preşedinta comisiei de examen, Dorina Cerasella Șincar, ar fi cerut câte 2.000 de euro de la trei medici rezidenţi, candidați la examenul de medic specialist, pentru a le facilita promovarea, cu sprijinul secretarului comisiei, Gina Păunița Grecu.

Antoanela Andreea Zalimov, medic rezident candidat la examenul de specialitate, i-ar fi oferit președintei comisiei de examen suma de 10.000 de lei, pretinsă de aceasta în legătură cu cele menționate anterior. Ulterior, Dorina Cerasella Șincar i-ar fi furnizat, în avans, subiectele de examen, pe care ea l-a susținut și promovat.

Cele trei femei se află sub control judiciar. Mai mult, DNA Galați a solicitat instanței de judecată anularea certificatului de medic specialist al Antoanelei Andreea Zalimov.

Totodată, președinta comisiei ar fi primit, prin intermediar, produse alimentare drept recompensă de la Caius Călin Miuță, care promovase examenul respectiv. Aceasta a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW