Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Traseul autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni, în consultare publică timp de o săptămână

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 octombrie 2022 Etichete: ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat vineri, 21 octombrie, o consultare publică cu privire privind traseul autostrăzii A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Cetățenii pot transmite comentariile sau propunerile până vineri 28 octombrie 2022, ora 23:59, completând chestionarul de feedback disponibil online.

Autostrada Unirii va avea o lungime de 311 km, fiind împărțită în două segmente: Târgu Mureș – Târgu Neamț (circa 210 km) și Târgu Neamț – Iași – Ungheni (circa 100 km). De asemenea proiectul cuprinde și construirea unui nou pod peste Prut, la Ungheni.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat cu firma Consitrans, în aprilie 2021, un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic necesare construirii autostrăzii A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Termenul prevăzut pentru predarea întregii tuturor documentelor este de 25 luni, calculat de la data emiterii ordinului de începere – 7 mai 2021.

Cinci variante de traseu

După studiul variantelor de traseu efectuata in cadrul analizei multicriteriale Etapei 1, pe tronsonul aflat intre localitățile Moțca si Podul Iloaiei proiectantul propune realizarea autostrăzii respectând traseul descris de către alternativa de traseu 2 (culoare albastru), având o lungime de 93,27 km.

Sursa foto: Facebook / CNAIR

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW