Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Tranzacțiile imobiliare ale primarului Mihai Chirică, anchetate de DNA. Procurorii au deschis dosar penal in rem

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2019 Etichete: , , ,

Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat după ce, in presă, au apărut informații privind cumpărarea unor imobile pe numele copiilor lui Mihai Chirica, potrivit G4media.ro.  Dosarul este in rem, faptele investigate fiind de luare de mită.

Ancheta vine după ce mai multe publicații au scris despre proprietățile trecute pe numele copiilor edilului. Inițial, ReporterIS a scris că Mihai Chirica este beneficiarul unei tranzacții imobiliare de 250.000 de euro făcute pe numele copilului său de 11 luni, reprezentat de bunica pensionară. Familia primarului a cumpărat un teren de 836 mp în cartierul ieșean Sărărie.

Ulterior, Adevărul a scris că fiicele primarului, dețin o casă de 240 de metri pătrați. Proprietatea a fost trecută pe numele fetelor de 13 ani după divoruțul de prima soție, însă, deși primarul avea drept de uzufruct, nu a mai trecut-o în declarația de avere.

Casa a fost trecută în declarația de avere după apariția informațiilor referitoare la proprietatea trecută pe numele copilului de 11 luni, potrivit Ziarul de Iași.

Agenția de Integritate verifică averea edilului.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW