Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Transporturi îngreunate în mai multe regiuni din Europa din cauza vremii geroase

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Vremea de iarnă în Germania și în alte regiuni ale Europei reprezintă o amenințare pentru sistarea pe scară largă a traficului rutier, feroviar și aerian, deoarece nordul și vestul continentului se pregătesc pentru ample ninsori și formare de gheață, conform informațiilor furnizate de Bloomberg și Reuters.

Temperaturile extrem de scăzute au dominat regiunile nordice ale Europei în zilele recente. Frigul se va intensifica în Germania și în anumite zone ale Franței până în ziua de sâmbătă. În același timp, Marea Britanie a experimentat cea mai rece noapte de iarnă înregistrată până acum, conform unui anunț al Met Office pe platforma X.

La aeroportul din Frankfurt, cel mai aglomerat hub aerian din Germania, peste 300 din cele aproape 1.000 de sosiri și plecări programate au fost anulate în cursul dimineții de joi, conform unui purtător de cuvânt. Mai târziu, în aceeași zi, aeroportul german a suspendat toate zborurile, deoarece avioanele nu mai puteau fi degivrate. Cu toate acestea, ulterior, serviciul a fost reluat cu o capacitate limitată, iar un purtător de cuvânt a menționat că situația rămâne incertă.

La aeroportul din Munchen, au fost anulate 254 de zboruri, în timp ce un alt aeroport mai mic din orașul Saarbruecken, situat în partea de sud a țării, și-a oprit complet activitatea.

De asemenea, trenurile către și dinspre Paris au fost anulate joi, pentru a doua zi consecutiv, conform anunțului operatorului feroviar german Deutsche Bahn. Se preconizează că ar putea exista perturbări ocazionale în continuare pentru alte călătorii cu trenul din cauza condițiilor meteo. Deutsche Bahn a informat că a decis să limiteze viteza maximă a trenurilor sale de mare viteză ICE la 200 km/h ca măsură de precauție.

În Norvegia, trenurile s-au oprit în unele zone din partea de est a țării din cauza condițiilor meteorologice, conform anunțului făcut de operatorul feroviar Bane Nor. Aeroportul din Oslo a fost redeschis, dar se confruntă cu întârzieri semnificative, afectând mulți pasageri. În Oslo, serviciile de tren în centrul orașului au fost anulate.

În Suedia, avertizări meteorologice de cod portocaliu și galben au fost emise pentru regiuni din vest și de-a lungul coastei de est, pe fondul unui „sistem intens de presiune joasă” care se apropie dinspre vest, aducând ninsori abundente. Un zbor al companiei Air France-KLM cu destinația Amsterdam a rămas blocat în zăpadă pe aeroportul din Göteborg, în timp ce se îndrepta spre pistă, fapt relatat de presa locală, care a menționat că nu au fost înregistrate victime. Mai multe plecări au fost amânate sau anulate.

De duminică înainte, se preconizează o vreme mai blândă în Europa. În săptămâna viitoare, se așteaptă ca temperaturile din Londra, Paris și Frankfurt să atingă valori de peste 10 grade Celsius, mult peste media obișnuită pentru acest sezon.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii