Friday, May 14, 2021
Jurnalism corect


Transport feroviar pentru muncitorii sezonieri / CFR Călători, solicitare din partea Austriei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Transporturilor a anunțat, vineri, că CFR Călători a primit din partea Austriei o cerere pentru organizarea de transporturi de muncitori începând cu data de 9 mai. Reprezentanţii CFR Călători şi cei ai operatorul feroviar austriac OBB poartă discuții pentru acest demers.

Transportul feroviar va fi organizat pentru muncitorii sezonieri dar și pentru românii care îngrijesc persoane vârstnice în Austria.

Cu primul transport de acest gen, care va avea loc pe 9 mai, ar urma să plece 360 de persoane.

Cererea a fost făcută de Ambasada Austriei 24 aprilie.

“În urma cererii Ambasadei Austriei din 24 aprilie, prin care s-a solicitat aprobarea unui coridor feroviar pentru transportul muncitorilor sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, pe relaţia România – Austria, CFR Călători are discuţii cu operatorul feroviar austriac (OBB) privind procedura de desfăşurare a transportului feroviar de călători în contextul Covid-19”, arată Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor precizează că.

Procedura urmează să fie validată de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Afacerilor Externe.

„Conform ultimei solicitări primite de către CFR Călători, partea austriacă ar dori să organizeze primul tren special, începând cel mai târziu din data de 09.05.2020, având o capacitate de aproximativ 360 de călători”, conform Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, şi Karoline Edtstadler, ministrul Afacerilor Europene din Austria, au căzut de acord recentr asupra realizării cât de curând posibil a cadrului procedural pentru transportul îngrijitorilor sociali pe un coridor feroviar România-Austria şi retur.

sursa foto: Cetateanul.net

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW