Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Transparency International: România rămâne în topul celor mai corupte state din UE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 ianuarie 2023 Etichete: , ,

România rămâne în topul celor mai corupte state din Uniunea Europeană, alături de Ungaria și Bulgaria, potrivit Indicelui de Percepție a Corupției (IPC) 2022, publicat marți, 31 ianuarie, de Transparency International

IPC este calculat de o serie de experți independenți în 180 de state și teritorii. Sunt acordate puncte, de la 0 la 100, în funcție de modul în care este percepută corupția în sectorul public. 0 înseamnă „foarte corupt”, în timp ce 100 înseamnă „deloc corupt”.

În Uniunea Europeană, statele catalogate drept cele mai corupte sunt România (locul 3, cu un IPC de 46), Bulgaria (IPC- 43) și Ungaria (cea mai coruptă țară din UE, cu un IPC – 42).

Scorul României față de anul precedent a crescut cu 1, iar la nivel global țara noastră se situează pe locul 63 (din 180 de state analizate de Transparency International).

La polul opus, statele în care IPC este la un nivel ridicat (și tinde, astfel, spre „deloc corupt”) sunt Danemarca (IPC – 90), Finlanda (IPC – 87) și Norvegia (IPC – 84).

Noua Zeelandă și Singapore sunt singurele state din afara spațiului european prezente în „top 10” al celor mai puțin corupte state, potrivit clasamentului Transparency International.

Sursă foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW