Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Tramvaiul Astra Imperio cu numărul 60, în București. Când ar trebui să termine livrările producătorul arădean

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 octombrie 2023

Primăria Capitalei a recepționat 60 de tramvaie Astra Imperio în cadru contractului pentru achiziția a 100 de astfel de vehicule, încheiat cu producătorul arădean. Ritmul de livrare este de un tramvai pe săptămână, astfel că Astra ar trebui să finalizeze comanda în vara anului viitor. 

„Ne preocupăm permanent de calitatea serviciilor furnizate către călători și arătăm o atenție deosebită noilor achiziții de mijloace de transport. Avem grijă de ele la noi acasă, dar suntem atenți și urmărim întregul flux de producție al tramvaielor”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB.

Conducerea STB a fost la Arad, joi și vineri, într-o vizită de lucru la producătorul tramvaielor Imperio.

„Am mers la Arad pentru a optimiza dialogul instituțional, dar și pentru a urmări, la fața locului, producția noilor tramvaie. Ne-am întors de la Arad cu soluții, dar și cu Imperio 61, care este pe drum!”, a mai spus directorul general al STB.

100 de tramvaie noi în București

Primăria Capitalei are în derulare cu firma arădeană Astra Vagoane un contract în valoare de 840,8 milioane lei fără TVA, pentru achiziția a 100 de tramvaie în lungime de 36 metri. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul local.

Tramvaiele au noua generație de validatoare la fiecare ușă pentru plata călătoriei atât cu cardul bancar, cât și cu dispozitive smart NFC, sistem de aer condiționat și încălzire, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon. Acestea sunt echipate cu prize USB și vin cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului, inclusiv Wi-Fi gratuit.

Nu mai puțin de 57 de tramvaie Astra Imperio Metropolitan au fost recepționate și circulă pe liniile 1, 10, 21, 32 și 41. Ritmul de livrare este de un tramvai pe săptămână, astfel că Astra ar trebui să finalizeze comanda anul viitor.

CITEȘTE ȘI: Schimbarea la față a transportului public bucureștean. Sute de tramvaie, troleibuze și autobuze, așteptate să sosească în următoarele luni

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW