Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Traian Berbeceanu: Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele. Îi doresc succes viitorului prefect

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2021

Traian Berbeceanu urmează să fie revocat, după 3 luni în fruntea Prefecturii Capitalei, după ce, în urma negocierilor din coaliție, funcția a fost preluată de Alianța USR-PLUS.

Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat această funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”, a transmis actualul prefect al Capitalei.

Berbeceanu a ținut să îi transmită un mesaj viitorului prefect al Capitalei, nominalizat de USR-PLUS.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a adăugat Berbeceanu.
Traian Berbeceanu l-a înlocuit pe Gheorghe Cojanu în funcția de prefect al municipiului București, la finalul lunii octombrie 2020, după ce acesta din urmă a declarat, într-o intervenție televizată, că nu știe numărul noilor cazuri de infectare cu COVID-19 din Capitală pentru că a fost la cumpărături.

Coaliția de guvernare a negociat, luni seara, distribuția prefecturilor din țară, urmând ca la București prefectul să fie propus de USR-PLUS, la Cluj de UDMR, iar la Sibiu de PNL, au declarat surse politice, pentru mainnews.ro.

CITEȘTE ȘI: SURSE Cum și-au împărțit partidele aflate la guvernare prefecturile din țară. USR-PLUS preia Capitala, PNL va avea prefectura Sibiu, iar UDMR Cluj

Astfel, PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR 5 prefecți și 10 subprefecți.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW