Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Traian Băsescu: PMP va avea 7% fără redistribuire / Eu sper ca domnul preşedinte Iohannis să trimită PSD în opoziţie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2020

Traian Băsescu consideră că Partidul Mișcarea Populară va avea 7% după ce vor fi numărate toate voturile exprimate la scrutinul de duminică. Fostul președinte se așteaptă de la Klaus Iohannis să trimită PSD în opoziție. 

În primul rând, pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu. Deci n-am candidat, nu am fost pe la televiziuni, nu că nu am vrut, dar nu s-a putut şi partidul a trecut pragul, dar nu l-a trecut oricum. Vă rog să urmăriţi cu atenţia evoluţia numărătorii voturilor. PMP va avea 7% fără redistribuire. În mod cert se va întâmpla acest lucru pentru că ştiu care a fost evoluţia structurilor partidului. Nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme de menţinere a legitimităţii timp de 4 ani. Va fi un Guvern cu o susţinere foarte fragmentată şi va fi un Guvern care în raport cu obiectivele pe care România va trebui să le aibă, va avea o susţinere la limită în Parlament. Asta ar trebui să îi dea de gândit domnului preşedinte Iohannis atunci când va stimula într-un fel sau altul majoritatea parlamentară. Şi ar trebui să îi dea de gândit prezenţa la urne, cât de oportun a fost să forţeze nota pentru aceste alegeri”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă la sediul PMP.

CITEȘTE ȘI: CITEȘTE ȘI: BREAKING Exit-poll CURS-Avangarde: PSD – 30,5%, PNL – 29%, USR – 15,9%

Traian Băsescu i-a transmis președintelui Iohannis să facă „ce trebuie să facă” pentru a trimite PSD și Pro România în opoziție.

Eu sper ca domnul preşedinte Iohannis să facă ce trebuie să facă şi să trimită, indiferent de rezultatul ultimului vot adunat, să trimită PSD în opoziţie. PSD şi dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, Pro România să plece în Opoziţie. Cam acestea sunt gândurile mele. Sunt ca şi cetăţean îngrijorat legat de fragilitatea viitorului Guvern, dar asta e democraţia, trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt”, a adăugat Traian Băsescu.

Liderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a îndemnat reprezentanții partidului trimiși în secțiile de votare să rămână vigilenți până la numărarea ultimului vot.

În primul rând, vreau să anunţ că au fost alegeri extrem de complicate şi îi rog pe toţi membrii PMP car esunt la această oră în secţiile de votare să rămână extrem de vigilenţi, implicaţi şi atenţi până la numărarea ultimului vot şi semnarea procesului verbal. Rog membrii noştri să rămână atenţi în toate secţiile de vot şi trebuie să apere fiecare vot exprimat cu încredere pentru PMP. Le mulţumim tuturor românilor care au ieşit la vot în vreme de pandemie şi ne-au acordat încrederea. A fost o campanie dificilă, impropriu spus campanie electorală în condiţiile în care nu am putut să ne întâlnim cu cetăţenii, dar e extrem de important că am reuşit să trecem cu bine”, a declarat Eugen Tomac.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW