Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Traian Băsescu nu mai beneficiază de dispozitivul de securitate al SPP

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 martie 2022

Serviciul de Protecție și Paza nu îi mai oferă servicii de protecție lui Traian Băsescu, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv calitatea fostului președinte de colaborator al Securității.

Traian Băsescu beneficia, conform Legii, de mai multe drepturi acordate persoanelor care au ocupat funcția de președinte al României: pază și protecție de la SPP, autoturism de la SPP, un venit lunar de 75% din indemnizația acordată președintelui în funcție și locuință oferită de stat.

O lege cu dedicație

În octombrie 2021, după ce Curtea de Apel București, prima instanță de judecată, a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, Parlamentul a operat modificări la Lege pentru a-l deposeda pe fostul șef al statului de beneficii. Astfel, a fost adoptat un amendament prin care de acestea nu mai beneficiază foștii președinți dovediți colaboratori ai Securității printr-o sentință definitivă a instanței.

În cazul lui Traian Băsescu sentința definitivă a fost pronunțată marți, 23 martie. Serviciul de Protecție și Pază a retras deja dispozitivul oferit fostului președinte. Cel mai probabil, și celelalte beneficii urmează să fie retrase în perioada următoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *