Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Traian Băsescu: În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Traian Băsescu este de părere că, judecând după evoluția cazurilor de COVID-19, președintele și premierul trebuie să ia măsuri pentru limitarea răspândirii infecției, altfel sistemul medical va ajunge în colaps. Fostul președinte îi acuză pe actualii lideri că ar pune în pericol cetățenii pentru a câștiga alegerile parlamentare.

Traian Băsescu îi acuză pe Ludovic Orban și pe Klaus Iohannis că gestionează actuala criză sanitară din punct de vedere electoral, punând în pericol cetățenii. Fostul președinte propune o serie de măsuri pe care Guvernul ar putea să le adopte pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor.

Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte.

În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri.

In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI.

Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic.

Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabil de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt “pe val” de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli.

Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:

-închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor;

-închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;

-cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia “lucrului la domiciliu”;

-reducerea la maxim a transportului public;

-portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;

-interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;

-limitarea accesului în pieţele agroalimentare;

-testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome.

Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili.

Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”.

PS- Uneori, în situaţii de criză, liderii unei ţări trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea populaţia. Liderii politici sunt pentru a-şi asuma soluţii în timp de criză. Când totul merge bine, aproape că nu este nevoie de ei. Asta e!”, a postat Traian Băsescu pe Facebook.

”Un pod prea îndepărtat”
În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor.
Fără scrupule,…

Publicată de Traian Băsescu pe Luni, 5 octombrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW