Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Traian Băsescu, hotărât să intre în cursa alegerilor locale: Am discutat să aibă în vedere candidatura mea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 28 iulie 2020 Etichete: , , ,

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că este dispus să intre în cursa alegerilor locale. Europarlamentarul PMP i-a cerut liderului Eugen Tomac să aibă în vedere și candidatura sa pentru Primăria Capitalei.

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează listei de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a spus Traian Băsescu, marți seară, la Digi24.

Într-un interviu acordat pentru Adevărul, Traian Băsescu a explicat divergențele apărute între PMP, PNL și USR cu privire la susținerea lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei.

„În Bucureşti suntem partid de 10%, dar dacă intru în competiţie va fi de mai mult. Vreau să fie foarte clar: am fost promotorul ideii ca dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta însemna să mergem într-o alianţă, într-o coaliţie, nu să-mi spui: da, îl susţinem pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune. Păi, ce-am făcut? Cum faci să se vadă lista unui partid? Decizia mea e următoarea: să avem o discuţie foarte serioasă în PMP. Eu nu mă implic în conducerea partidului, dar le voi face oferta, dacă sunt de acord, în cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez eu pentru PMP pentru  a garanta partidului un scor acceptabil la Bucureşti. (…)sunt hotărât să intru în competeţie dacă PNL şi USR vor considera că pot să batjocorească PMP.  Adică să ne spună: votaţi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi”, a afirmat europarlamentarul PMP.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW