Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Traian Băsescu, despre ridicarea restricțiilor începând de luna viitoare: Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 23 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, consideră că este o mare greșeală ca începând cu data de 15 mai să fie relaxate restricțiile impuse pe teritoriul României.

Băsescu acuză autoritățile române că nu cunosc imaginea reală a infecției cu coronavirus și reamintește de îndemnul Organizației Mondiale a Sănătății prin care se cere testarea masivă a populației.

„Dragi decidenţi, vă pregătiţi să faceţi o mare eroare !  15 Mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste. De aceea habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei. Vă reamintesc recomandarea OMS: „testaţi, testaţi, testaţi”., iar voi nu aţi făcut-o din motive greu de explicat.Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 Mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic„, a scris Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu propune data de 15 iunie pentru ridicarea restricțiilor și consideră că numărul de testări efectuate zilnic ar trebui să crească considerabil.

„Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret ( Ex: măriţi la 3 ore timpul pensionarilor şi mutaţi intervalul mai devreme- este deja foarte cald la orele amiezii). Lăsaţi timpul necesar pentru ca asimtomaticii să-şi consume singuri boala. Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără nici un fel de asistenţă medicală. Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis. Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii”, a mai spus fostul șef al statului.

Fostul președinte al României mai cere ca școlile să rămână închise măcar până pe 15 iunie. De asemenea, Băsescu mai consideră că zborurile către țările afectate de pandemie nu ar trebui încă reluate

„Nu redeschideţi şcolile până pe 15 Iunie. Nu reluaţi zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-COV-2. Întăriţi măsurile de carantină. Şi încă odată, măriţi numărul de testări la 10 – 15 mii pe zi”, a conchis Traian Băsescu.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW