Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


Traian Băsescu: Cred că magistrații au exagerat/Nu era categoria potrivită să protesteze

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit, vineri seară, într-o emisiune televizată, despre protestele magistraților din ultima vreme pe fondul nemulțumirii create de eliminarea pensiilor speciale. Europarlamentarul consideră că magistrații au exagerat și că nu erau categoria de persoane care să protesteze, având în vedere veniturile de care dispun.

”La noi nu am văzut magistrat care să spună că mie îmi plăteşte statul medicamentele, îmi dă statul casă. Magistraţii ar trebui să pună în declaraţiile de avere şi facilităţile pe care le au, altele decât salariul. Nu mi se pare că erau categoria cea mai potrivită să facă proteste. (…) Cred că au exagerat magistraţii, având în vedere pensiile şi salariile pe care le au în momentul de faţă”, a declarat Traian Băsescu, la B1TV.

Traian Băsescu a mai adăugat că PSD și PNL și-au ales prost momentul în care să discute despre eliminarea pensiilor speciale.

”Cred că şi PSD şi PNL au ales un moment foarte prost să discute o problemă atât de sensibilă. Dezbaterea pe pensii speciale este înainte de alegeri. Câtă încredere poţi să ai că nu funcţionează abordarea electorală a problemei şi nu cea responsabilă?”, a mai afirmat Băsescu.

Fostul președinte a mai adăugat că este normal ca politicienii și magistrații să fie recompensați pentru privaţiuni.

Citeste si:  Iohannis: Pesediștii văd venind cea mai mare înfrângere de după Revoluție. PSD a ajuns la cel mai jos nivel

”Unde au dreptate şi magistraţii, şi politicienii – scuzaţi-mă că spun asta -, şi alte categorii este nivelul de privaţiuni. Un magistrat nu are dreptul să aibă alte activităţi decât cele din educaţie, nu poate să aibă o afacere, cum nu poate să aibă nici un om politic. Asta le-ar da dreptul la oarecare recompense. Asta se întâmplă la Parlamentul European. După un mandat de parlamentar european ai o pensie de 1.500 – 1.600 de euro, după două mandate ai 3.000 de euro pensie, după trei mandate ai 4.500 de euro. Numai că salariul brut al unui europarlamentar este de 9.000 de euro şi ia în mână peste 6.000 de euro. Aprope 3.000 de euro merg la formarea acestui fond din care se plătesc pensiile”, a spus Băsescu.

sursa foto: Bugetul.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW