Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Tragedie la Seul de Halloween: Cel puțin 146 de oameni și-au pierdut viața într-o busculadă

By news.ro , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2022 Etichete: , ,

Cel puţin 146 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite într-o busculadă pe o stradă din Seul, în timp ce în zonă aproximativ 100.000 de oameni participau la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului, relatează AP.

Mulţi oameni au murit sau au fost răniţi fiind zdrobiţi de mulţimea care încerca să avanseze pe o stradă îngustă din districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel, o locație celebră din Seul, în care se organizează petreceri, au precizat oficiali sud-coreeni.

Choi Seong-beom, şeful pompierilor din cartierul Yongsan, a precizat că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Răniţii sunt transportaţi la spitale din Seul.

În locul busculadei au intervenit peste 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule. A fost mobilizat tot personalul disponibil din Seul pentru a-i trata pe răniţi.

Iniţial, presa internaţională a scris că zeci de persoane se aflau ”stop cardiac” într-un loc nocturn popular din Seul.

Înregistrări video au surprins numeroase persoane care primeau îngrijiri, în stradă, de la membri ai serviciilor de urgenţă, înconjuraţi de mulţime.

 

Aproximativ 100.000 de persoane petreceau în zona respectivă, la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului, fără să poarte mască de protecţie, pentru prima oară de la începutul pandemiei covid-19.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW