Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Tragedie la scăldat: 4 vieți pierdute și alte 5 persoane dispărute în județele Bacău, Botoșani, Galați și Olt

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 iulie 2023

O serie de incidente tragice au avut loc în ultimele zile în județele Bacău, Botoșani, Galați și Olt, soldându-se cu pierderea a patru vieți și dispariția a cinci persoane în timpul activităților de scăldat.

Duminică, 16 iulie, o operațiune de căutare-salvare a avut loc în localitatea Stejarii, comuna Țigănași, unde scafandrii au reușit să aducă la mal o persoană, dar, din păcate, aceasta a fost declarată decedată.

În municipiul Oradea, județul Bihor, un apel de urgență a alertat autoritățile cu privire la dispariția unei persoane în apele Crișului Repede, în zona Barajului Ioșia. Pompierii au reușit să scoată bărbatul din apă, dar manevrele de resuscitare nu au reușit să-l salveze.

O alta tragedie a avut loc și în județul Timiș, în râul Bega, unde pompierii militari au intervenit pentru a aduce la mal un bărbat în vârstă de aproximativ 22-23 de ani. Din nefericire, acesta a fost găsit decedat.

Totodată, în județul Vrancea, echipajele de pompieri au recuperat o persoană din Canalul Siret-Bărăgan, dar aceasta a fost, de asemenea, declarată decedată.

În paralel, operațiunile de căutare continuă în județele Bacău și Galați. În comuna Răcăciuni, județul Bacău, se caută o persoană care a căzut în canalul de fugă încă de duminică, 16 iulie, iar în comuna Giuvărăști, județul Olt, echipajele desfășoară căutări intense pentru a găsi doi minori dispăruți în râul Olt.

Autoritățile reamintesc publicului să respecte măsurile de siguranță atunci când se află în apropierea apei:

  • Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
  • căldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;
  • Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
  • Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;
  • Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW