Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Tragedii în secţiile de votare: 3 decese înregistrate chiar în ziua alegerilor

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 24 noiembrie 2019 Etichete: , ,

UPDATE O femeie în vârstă de 69 de ani a decedat, duminică, chiar în ziua alegerilor prezidenţiale, în comuna Ştefăneşti. Femeia a murit în curtea liceului unde se afla secţia de votare nr. 173. Procesul de votare nu a fost intrerupt.

UPDATE Potrivit unor surse, încă un bărbat de 82 de ani a decedat în comuna Apele Vii din județul Dolj. Acesta a murit în drum spre secție de votare, procesul electoral nefiind afectat.

UPDATE Un bărbat de peste 70 de ani a murit, duminică, într-o secție de votare din localitatea Amărăștii de Sus, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Procesul electoral a fost întrerupt.

MAI: Până la ora 12:00 au fost înregistrate 17 sesizări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, până la ora 12:00 au fost înregistrate 17 sesizări de posibile probleme legate de procesul electoral, însă cinci dintre acestea nu s-au confirmat.

Au fost aplicate trei avertismente pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112 și pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

Cele mai multe incidente au fost semnalate în județele Dâmbovița (4), Dolj (4), București (3).

Exemple:

În județul Dâmbovița, respectiv în Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate sesizări care făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă în urma verificărilor efectuate nu s-au confirmat.

Vicepreședintele unei secții de votare din Municipiul Brăila a sesizat faptul că președintele secției de votare a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Polițiștii  fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

De asemenea, au fost raportate mai multe cazuri medicale: În Capitală, două femei au căzut în secțiile de votare și au fost transportate la Spitalul Universitar.

În județul Ilfov unui bărbat de 85 de ani i s-a făcut rău în secția de votare, fiind chemată ambulanța, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

La o secție din județul Bihor, unui membru al unui birou electoral care este diabetic i s-a făcut rău, fiind transportat la o unitate medicală.

În municipiul Mediaș, la ieșirea dintr-o secție de votare o femeie de 80 de ani a alunecat și a căzut. Subofițerul din cadrul ISU Sibiu, aflat în paza secției i-a acordat primul ajutor și a sunat la 112. Femeia a fost transportată la spital.

La mai multe secții de votare din Timiș au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis de urgență un generator.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW