Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Traficanți de droguri prinși de DIICOT cu peste o tonă de canabis FOTO&VIDEO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2023

Autoritățile din Neamț au reușit să documenteze și să oprească o rețea de traficanți de droguri care acționau în zonă. Conform cercetărilor, una dintre persoanele implicate ar fi înființat și întreținut două culturi de canabis în scop comercial, una într-o seră din curtea locuinței, iar cealaltă pe un teren agricol, camuflată printre culturile de porumb. Celelalte două persoane bănuite, având cunoștință despre existența culturii de canabis, ar fi efectuat recoltări periodice și ar fi depozitat plantele într-un imobil abandonat, în vederea ulterioarei comercializări.

Operațiunea de capturare a avut loc la data de 1 octombrie a.c., când polițiștii și jandarmii i-au prins în flagrant pe cei doi bănuiți transportând plantele depozitate. În tentativa de a scăpa, unul dintre aceștia a încercat să fugă, fiind însă prins ulterior de forțele de ordine, după efectuarea somației și executarea mai multor focuri de armă în plan vertical.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 246 de plante de canabis, în greutate de peste o tonă (1.200 de kilograme) de pe terenul agricol și 59 de kilograme de canabis provenite din seră. De asemenea, au fost confiscate aproximativ 18,5 kilograme de canabis din imobilul abandonat.

Astăzi, la data de 2 octombrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea celor trei persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu. Urmează ca în cursul zilei să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW