Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Trafic îngreunat pe drumuri din şase judeţe, dar şi pe Autostrada Soarelui şi pe A3 Bucureşti – Ploieşti/ Se circulă în condiții de ceață

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2024 Etichete: , , , ,

Dimineața de luni aduce o scădere a vizibilității în trafic din cauza ceții pe mai multe drumuri din județele Brașov, Constanța, Covasna, Dolj, Olt și Timiș, precum și pe autostrăzile A2 București – Constanța și A3 București – Ploiești.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române aduce la cunoștință că luni dimineață nu există raportări de întreruperi ale circulației pe autostrăzi sau drumuri naționale cauzate de condiții meteorologice nefavorabile sau accidente rutiere. Cu toate acestea, se semnalează prezența ceții, care determină o reducere a vizibilității în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe diverse artere rutiere din județele Brașov, Constanța, Covasna, Dolj, Olt și Timiș.

Pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 10-64, se înregistrează condiții de ceață cu o vizibilitate redusă sub 50 de metri, iar pe tronsonul kilometric 64-160, vizibilitatea scade sub 200 de metri. De asemenea, autostrada A3 București – Ploiești se confruntă cu scăderea vizibilității sub 200 de metri din cauza ceții. În ceea ce privește arterele rutiere principale precum autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești – Brașov, circulația se desfășoară pe un carosabil preponderent uscat, iar valorile de trafic sunt reduse.

În condiții de ceață, este recomandat șoferilor să își reducă viteza, să mărească distanța față de vehiculele din față și să utilizeze corespunzător luminile. Polițiștii rutieri subliniază importanța atragerii atenției către pietoni, bicicliști și căruțași, aceștia trebuind să fie conștienți că în timpul ceții sunt mai puțin vizibili în trafic.

foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW