Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Trafic aglomerat la ieşirea din Dunăre. Zeci de nave așteaptă să iasă spre Marea Neagră

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 august 2023 Etichete: , , , , , ,

Traficul naval este aglomerat la ieşirea din Dunăre către Marea Neagră, iar reprezentanții  Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos(AFDJ) Galaţi au decis ca vineri, 4 august, să permită doar ieşirea navelor spre mare. Aglomeraţia s-a produs în ultimele zece zile, după ce Rusia a atacat porturile Dunărene ale Ucrainei Reni şi Ismail.

Potrivit directorului AFDJ Galați, Florin Uzumtoma, traficul naval este îngreunat, vineri, 4 august, din cauza unui convoi agabaritic. Astfel, aproximativ de nave se află pe sectorul maritim de la Brăila la Sulina. Se estimează că în jurul orei 15.00, traficul va reveni la normal, susține reprezentantul AFDJ Galați, la Digi 24.

România  a autorizat  intrarea a 30 de nave din porturile ucrainene

„Au început să se aglomereze, sunt în jur de 60 de nave pe sectorul Dunării maritime de la Brăila la Sulina. Comunicăm cu autoritatea navală din Ucraina, facem tot ce putem ca să decongestionăm această situație și să permitem ca traficul să se desfășoare normal. Ieri am scos 13 nave pe mare, azi mai scoatem 16. Acum însă e un convoi agabaritic care, potrivit legilor internaționale, atunci când se află pe canal, navigația e oprită, deoarece e foarte mare și nu mai e loc pentru alte nave ca să îl depășească. După ce acest convoi va ieși la mare în jur de ora 15.00, după el vor veni cele 16 nave care vor ieși către mare”, a spus Uzumtoma, pentru sursa citată.

România a autorizat trecerea prin vamă a unui număr de până la 30 de nave din porturile ucrainene, au anunțat reprezentanții Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, . Statul român a fost de acord să acorde sprijin Ucrainei privind transportul cerealelor, după ce Rusia a suspendat acordul pentru transportul pe Marea Neagră. În utimele zile, Rusia a intensificat atacurile cu drone asupra porturilor ucrainene aflate în imediata apopiere a țării noastre. Oficialii României susțin, însă, că nu sunt amenințări directe militare la adresa teritoriului nostru. În urma atacului asupra portului Ismail, unii dintre locuiorii comunei Ceatalchioi, județul Tulcea, aflată în apropierea portului Ismail spun că au auzit exploziile puternice și s-au ales cu geamurile sparte.

CITEȘTE ȘI:  Ce urmărește Putin prin atacurile din zona Dunării. Analist militar: România nu a luat măsurile care trebuiau luate ANALIZĂ

Sursă foto: AFDJ Galați 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW