Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Trafic aerian în condiții de iarnă pe aeroporturile din București/ Nu există curse anulate, dar pot apărea întârzieri

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a informat sâmbătă dimineață că traficul aerian pe aeroporturile din București se desfășoară în mod normal în condiții de iarnă. Nu au fost înregistrate anulări de curse din cauza vremii, însă pot apărea întârzieri din cauza necesității de degivrare a aeronavelor, potrivit news.ro.

”Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo”, a transmis, sâmbătă, CNAB, într-un comunicat de presă.

Conform sursei menționate, unele zboruri pot avea întârzieri cauzate de procedura de degivrare a aeronavei, care are loc după îmbarcarea pasagerilor.

”Pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene”, a mai menţionat compania.

”Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii că face toate eforturile necesare pentru derularea în siguranţă şi securitate a tuturor operaţiunilor de pe aeroporturile pe care le gestionează”, a mai transmis CNAB.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de www.bucharestairports.ro.

Conform informațiilor furnizate de ANM, la ora 08:00, în București, grosimea stratului de zăpadă varia între 10 și 15 centimetri.

”Va continua să ningă slab, astfel că până la sfârşitul intervalului (ora 17.00 – n.r.) grosimea stratului de zăpadă va fi de 15…17 cm”, anunţă ANM:

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW