Tuesday, January 18, 2022
Jurnalism corect


Tot mai mulţi români aleg să închirieze maşini pentru deplasări în ţară, pentru a evita transportul în comun, în contextul pandemiei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 iunie 2020 Etichete: , ,

De teama infectării cu coronavirus, românii fără mașini preferă să închirieze autoturisme pentru a pleca în vacanțe în țară, sau chiar și în vizite de o zi la rude, conform unei analize realizate de Enterprise Rent-a-Car România.

„Pentru a evita transportul în comun cu trenul, microbuzul sau autocarul, tot mai mulţi români aleg să închirieze maşini pentru deplasări în ţară, fie că este vorba de vacanţe la mare, la munte sau în alte zone turistice sau doar de un drum de o zi sau două la rude sau la prieteni”, arată datele Enterprise Rent-a-Car România. 

După ridicarea restricțiilor de călătorie în interiorul României, companiile rent-a-car au fost nevoite să ia în calcule noi segmente de public, fiind obișnuite în general să închirieze mașini expaților, românilor din diaspora sau companiilor. Românii care până acum foloseau pentru deplasare trenul, autobuzul, autocarul sau chiar autostopul pentru a merge în vacanță în țară, acum, speriați de coronavirus, preferă să închirieze mașini.

 „Este vorba despre oameni care nu au maşini sau au maşini vechi, fără ITP, RCA etc. şi care au vrut sau vor să plece prin ţară, odată ridicate restricţiile de călătorie. Mai există şi o altă categorie, tinerii corporatişti cu atitudine conştientă de protecţie a mediului înconjurător, care se deplasează la serviciu cu bicicleta sau trotineta şi care circulau prin ţară cu autocarul sau trenul. Unii dintre aceştia simt acum nevoia să se protejeze şi să nu se expună riscului de a fi infectaţi călătorind împreună cu persoane necunoscute”, a declarat Mihai Fertig, directorul general al Enterprise Rent-a-Car România.

Deşi, în general, firmele de rent-a-car nu închiriază maşini doar pentru o zi, pentru a veni în întâmpinarea cererii, Enterprise a lansat un serviciu special, numit „#primuldrum”, prin intermediul caruia autoturismele pot fi închiriate pentru o perioadă oricât de scurtă, fie şi pentru câteva ore, cu un tarif care porneşte de la 7 euro pe zi de maşină.

„În timpul pandemiei a devenit evident că trebuie să reinventăm modul în care noi toţi vom călători mai departe – mai puţin înghesuiţi, în maşini mai rapide, care consumă mai puţin. Cererile de maşini pentru drumuri interne au început timid, după ridicarea restricţiilor de călătorie, dar au luat amploare odată cu minivacanţa de 1 iunie, când s-a deschis litoralul românesc pentru turişti şi au continuat cu minivacanţa de Rusalii”, a mai spus Mihai Fertig.

Ferting susține că acest tip de închirieri nu va dispărea odată cu ultimul caz de Covid-19 din România.

 „Cred că acest tip de închirieri nu va dispărea odată cu ultimul caz de Covid-19 din România. După ce românii vor înţelege avantajele pe care le aduce acest mod de a călători, care, pentru familii sau grupuri mici de prieteni poate fi cu mult mai convenabil chiar şi din punct de vedere financiar decât transportul public, ca să nu mai vorbim de libertatea de mişcare, acest segment al activităţii de rent-a-car are şansa să ajungă şi în România la nivelul la care se găseşte în alte ţări europene”, crede Mihai Fertig.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW