Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Topul căutărilor pe Google în 2023: Barbie și războiul Israel-Hamas sunt în fruntea clasamentului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 decembrie 2023 Etichete: , ,

Gigantul tehnologic cu sediul în California a lansat luni „Year in Search”, o sinteză a celor mai semnificative căutări globale din 2023, cuprinzând momente memorabile din cultura pop („Barbenheimer”), decesele unor personalități iubite și știri tragice cu impact la nivel mondial, conform AP.

Conflictul din 2023 dintre Israel și Hamas a fost un subiect principal în știri conform datelor globale ale Google. Acesta a fost urmat în top de căutările referitoare la submersibilul cu destinația Titanic care a suferit o implozie în luna iunie și de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria înregistrate în februarie.

Damar Hamlin a fost cea mai căutată personalitate pe Google în acest an. Ca jucător în echipa Buffalo Bills din NFL, Hamlin a avut o experiență aproape de stop cardiac pe teren în timpul unui meci din ianuarie, dar s-a recuperat spectaculos de atunci. Actorul Jeremy Renner s-a clasat pe locul doi în top, supraviețuind unui grav accident cu un plug de zăpadă la începutul anului 2023. În același timp, Matthew Perry și Tina Turner au dominat căutările legate de persoane notabile decedate.

În sfera divertismentului, în căutările Google din acest an, „Barbie” a fost vedeta în domeniul filmelor, urmată de „Oppenheimer” și thrillerul indian „Jawan”. În universul televiziunii, serialele „The Last of Us”, „Wednesday” și „Ginny and Georgia” au fost topul trendurilor în 2023. Cântecul „Idol” de la Yoasobi a ocupat prima poziție în căutările pe Google pentru cele mai populare melodii. A fost urmat de „Try That In A Small Town” de Jason Aldean, care a devenit notabil după controversele din această vară, și „Bzrp Music Sessions, Vol. 53” de Shakira și Bizarrap.

Și asta nu reprezintă decât vârful icebergului când vine vorba de tendințele de căutare globale pe Google pentru 2023. Rețeta cea mai căutată a fost Bibimbap. Echipa Inter Miami CF, noua destinație a superstarului argentinian de fotbal Lionel Messi, a dominat căutările pentru echipele sportive. În Statele Unite, în special, mulți consumatori au dedicat anul 2023 întrebărilor precum: „de ce ouăle, biletele la Taylor Swift și sticlele de sriracha erau atât de scumpe?”, în timp ce „rizz” (recent numit cuvântul anului de Oxford) a fost în fruntea căutărilor pentru definițiile de argou.

Compania afirmă că a adunat informații despre căutările din 2023 în perioada 1 ianuarie – 27 noiembrie.

FOTO: pixabay

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW