Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Toamnă blândă, cu temperaturi ridicate și ploi puține/Cum va fi vremea la mare și la munte

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, iar cantitatea de precipitații va fi redusă, cu precădere în sudul țării. Potrivit ANM, în intervalul 18-16 octombrie, temperaturile maxime vor varia între 26 și 29 C.

Astfel, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de nord-est și de vest a țării. Cu excepția extremității de nord-vest a țării, unde regimul pluviometric va fi local excedentar, canțitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice, menționează sursa citată.

La munte, temperaturile maxime vor ajunge la 24 C, iar cele minime vor varia între 2 și 8 C, spun meteorologii. La mare, vreme va fi în general frumoasă, cu excepția weekendului 15-16 septembrie, când sunt așteptate furtuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 25 C, iar cele minime vor varia între 18 și 20 C, spun meteorologii.

În săptămâna 9-16 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, temperaturile maxime așteptate fiind de 26-28 C.

Sursă foto: Pixabay 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW